Με έμπνευση για το δικό σας Baby Shower!
Διοργανώνετε ένα Baby Shower για εσάς; την καλύτερή σας φίλη ή την αδελφή σας; Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό με συμβουλές και ιδέες για να είναι αυτή η μέρα χαρούμενη και ακόμα πιο ξεχωριστή.

Τι είναι όμως ένα Baby Shower και από πού ξεκίνησε; Ένα Baby Shower δεν είναι κάτι άλλο από μια μέρα γιορτής για την επερχόμενης άφιξης ενός μικρού που συμβαίνει εδώ και αιώνες. Τα Baby Shower ξεκίνησαν στις ΗΠΑ και είναι πάρτι έκπληξη όπου οι μελλοντικοί γονείς γεμίζουν με αγάπη και δώρα από τους στενούς φίλους και την οικογένειά τους.

5 γρήγορες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα Baby Shower

  1. Τι συμβαίνει σε ένα Baby Shower;
    Είναι μια στιγμή για τους φίλους και την οικογένεια να περάσουν χρόνο μαζί με τους μελλοντικούς γονείς και να τους χαρίσουν απλόχερα την αγάπη και τα δώρα τους. Συνήθως συνοδεύονται από καλό φαγητό, το άνοιγμα των δώρων, παιχνίδια και τη χαρά να απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες την παρέα των άλλων.
  1. Ποιος οργανώνει ένα Baby Shower;
    Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να υπαγορεύει ποιος πρέπει να οργανώνει ένα baby shower, αλλά συνήθως είναι στενοί φίλοι ή οικογένεια των μελλοντικών γονέων.
  2. Πότε πρέπει να γίνει ένα baby shower;
    Συνήθως, ένα baby shower πραγματοποιείται αρκετά κοντά στην άφιξη του μωρού. Μια καλή χρονική στιγμή είναι περίπου 4-6 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία γέννησης, αλλά φυσικά, όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες των μελλοντικών γονέων.
  1. Τα baby shower είναι μόνο για τη μαμά;
    Όχι, σήμερα τα baby shower δεν είναι πάντα αποκλειστικά για τη μαμά. Στο παρελθόν, η παράδοση ήθελε τα baby shower να γίνονται αποκλειστικά για τη μέλλουσα μαμά, αλλά σήμερα είναι μια γιορτή και για τους δύο γονείς πριν από την άφιξη του μωρού τους.
  2. Ποιον προσκαλούμε σε ένα baby shower;
    Η λίστα καλεσμένων για κάθε baby shower είναι διαφορετική. Μια συνήθης ερώτηση είναι αν τα παιδιά μπορούν να πάνε σε ένα baby shower, και η απάντηση σε αυτό είναι φυσικά - αν αυτό θέλουν οι μελλοντικοί γονείς! Συνήθως, προσκαλούνται στενά μέλη της οικογένειας και φίλοι των μελλοντικών γονέων, αλλά είναι πάντα καλό να υπάρχει μια έγκριση των καλεσμένων πριν στείλετε τις προσκλήσεις.

giftguide campaign babybjorn 22 5x7 large
Baby Shower Checklist
Το πιο σημαντικό σε ένα baby shower είναι να επικεντρωθούμε στους μελλοντικούς γονείς και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνονται χαρούμενοι και αγαπημένοι αυτή την ξεχωριστή μέρα. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα  για baby shower με ιδέες για φαγητό, ποτά και παιχνίδια που είναι πάντα επιτυχημένα.

6 υπέροχες ιδέες για baby shower

  • Baby shower food: Όταν πρόκειται για φαγητό σε baby shower, σας προτείνουμε να το κρατήσετε απλό. Νόστιμο finger food, ένα κλασικό brunch ή ένας απλός μπουφές εκτιμάται από τους περισσότερους.
  • Baby shower cake: Μια κλασική τούρτα είναι πάντα μια επιτυχημένη ιδέα σε ένα baby shower και υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές να δημιουργήσετε. Μια δροσερή συνταγή με φρέσκα φρούτα εποχής ή φρούτα του δάσους είναι πάντα σωστή και νόστιμη επιλογή, αλλά και τα cupcakes, τα φρούτα ή τα μπισκότα είναι επίσης μια καλή επιλογή για τους επισκέπτες που δεν τους αρέσει το κέικ.
  • Μη αλκοολούχα ποτά: Αυτή η μέρα έχει να κάνει με τους μελλοντικούς γονείς, οπότε επιλέξτε μη αλκοολούχα ποτά ή mocktails και σερβίρετε τα σε εορταστικά ποτήρια ή όμορφα μπουκάλια. Μια καλή συμβουλή είναι να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο μπαρ "Mom-osa", όπου οι γονείς και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρέσκα φρούτα, χυμούς και μη αλκοολούχα cava.
  • Δώρα: Πολλοί μελλοντικοί γονείς έχουν λίστα δώρων για το baby shower τους. Εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε δώρα τόσο επιθυμητά όσο και απαραίτητα. Τα πρώτα βρεφικά αντικείμενα, όπως πανάκια αγκαλιάς και παρηγοριάς, φωλιές, ριλάξ και μάρσιποι και φυσικά, πολλά ακόμα άλλα δημοφιλή δώρα. Μπορείτε επίσης να δώσετε στους μελλοντικούς γονείς κάτι μόνο για αυτούς, όπως μια δωροκάρτα για αγορές ή ένα σπα ή μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο πριν από την άφιξη του μικρού τους.
  • Θέμα και διακόσμηση ενός baby shower: Τα θέματα είναι πάντα μια διασκεδαστική ιδέα. Απλώς φροντίστε να ενημερώσετε τους επισκέπτες για το θέμα εκ των προτέρων, ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα. Γιρλάντες, μπαλόνια και ουδέτερα ως προς το φύλο χρώματα όπως το πράσινο δεν αποτυγχάνουν ποτέ!
  • Παιχνίδια για baby shower: Σε ποιον δεν αρέσουν μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια; Ζητήστε από όλους τους επισκέπτες να φέρουν μια φωτογραφία του εαυτού τους όταν ήταν παιδιά και στη συνέχεια όλοι μαντεύουν ποιος είναι ποιος. Ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το Guess the Baby - οι επισκέπτες προσπαθούν να μαντέψουν ποια μέρα θα γεννηθεί το μωρό, το ύψος και το βάρος του. Κάθε επισκέπτης μπορεί επίσης να γράψει την καλύτερη συμβουλή του για τους μελλοντικούς γονείς και να τη βάζει σε ένα όμορφο βάζο. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς μπορούν να βγάλουν μια συμβουλή όποτε χρειάζονται κάποια εξτρά βοήθεια.

Δείτε τις προτάσεις δώρων μας στο Baby Shower Box